• 750 g zadního hovězího masa
• 50 g slaniny
• 300 g čerstvých (nebo mražených) hříbků
• 200 g cibule
• 100 g oleje
• 100 g másla
• sůl
• mletý pepř
• vývar na podlévání
Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, protkneme klínky slaniny a osolíme a opepříme.
Větší část cibule (150 g) oloupeme, nakrájíme na plátky a osmahneme.
Přidáme maso a společně krátce opékáme.
Pak zalijeme trochou vývaru a dusíme.
Až je maso měkké, vyjmeme ho a pak nakrájíme na plátky.
Do šťávy přidáme 100 g nakrájených hříbků, krátce podusíme a procedíme.
Zbytek hříbků nakrájíme na plátky a se zbylou cibulí orestujeme na másle.
Takto připravené houby navrstvíme na plátky masa a přelijeme šťávou z pečeně.
Podáváme s různě upravenými brambory nebo knedlíky.