• 400 g zadního hovězího masa
• 50 g slaniny
• 2 lžíce oleje
• 100 g cibule
• 1 lžíce hořčice
• 500 ml tmavého piva
• chléb
• sůl
• pepř
• jalovec
Maso osolíme, prošpikujeme klínky slaniny a opečeme na tuku v pekáči.
Vyjmeme ho a na tuku dozlatova orestujeme nakrájenou cibuli.
Zalijeme pivem, vmícháme hořčici, vrátíme maso, přidáme koření a pečeme v troubě pod pokličkou za občasného podlévání vypečenou šťávou doměkka.
Měkké maso vyjmeme a necháme vychladnout.
Šťávu zahustíme nastrouhaným tvrdým tmavým chlebem a asi 30 minut povaříme.
Potom přecedíme a dochutíme.
Vychladlou pečeni nakrájíme na porce, plátky vložíme do omáčky a prohřejeme.