• 1 kg hovězí kližky
• 3 velké cibule
• 4–5 lžic oleje
• 300 ml červeného vína
• 300 ml hovězího vývaru
• 2 lžíce hladké mouky
• sůl
• pepř
• 3 vrchovaté lžíce zavařených brusinek
Maso nakrájíme na drobnější kostky, poprášíme moukou a osolíme a opepříme.
Ve velkém silnostěnném kastrolu (který lze dát do trouby), rozehřejeme část oleje, nasypeme do něj kousky masa tak, aby se vzájemně nepřekrývaly, a ze všech stran je opečeme do hněda.
Pak maso vyndáme.
Do kastrolu přilijeme zbytek oleje, nasypeme na plátky nakrájenou cibuli a osmahneme.
Pak vrátíme zpět maso, přilijeme víno a vývar, promícháme, osolíme a opepříme, přikryjeme a vložíme do předehřáté trouby (180-200°C).
Po deseti minutách stáhneme teplotu o dvacet stupňů a maso zvolna dusíme do měkka (asi 1,5 hodiny).
Podle potřeby podlijeme horkou vodou nebo vínem.
Nakonec přidáme do omáčky brusinky, promícháme a krátce prohřejeme.
Podáváme s bramborovou kaší, rýží nebo knedlíky.