• 4 plátky hovězího zadního
• 250 g čerstvých nebo mražených hub
• 1 velká cibule
• 250 ml kysané smetany
• sůl
• pepř
• sladká paprika
• sádlo
• vývar
• trošku hladké mouky
Plátky masa po obvodu nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a prudce opečeme na tuku.
Maso vyjmeme, do výpeku přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme do růžova, zaprášíme paprikou, přilijeme trochu vývaru a povaříme.
Pak přidáme zpět opečené plátky masa a za občasného podlévání vývarem dusíme.
Až je maso téměř měkké, přidáme na plátky nakrájemé houby, podle chuti opepříme a osolíme, a dusíme do měkka.
Nakonec zalijeme zakysanou smetanou, ve které jsme rozmíchali lžičku mouky, a ještě několik minut povaříme.