Kuchařské recepty pro každého

Hovězí na černém pivě

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g hovězího masa (nejlépe kližky)
300 g cibule
4 stroužky česneku
1 feferonka
300 g ostrého kečupu
0,5 l černého piva
sůl
pepř
1 lžíce sladké mleté papriky
1 lžíce sójové omáčky
olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso nakrájíme na kostky a ze všech stran důkladně osmahneme na rozpáleném oleji.
K němu přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, promícháme a osmahneme.
Pak zasypeme paprikou, zalijeme polovinou piva, polovinou kečupu, sójovou omáčkou, osolíme, opepříme, přidáme najemno nakrájenou feferonku a dusíme, dokud maso nezměkne.
Podle potřeby podléváme pivem.
Pak přidáme zbytek kečupu a podle potřeby rozředíme zbylým pivem.
Při podávání posypeme velmi jemnými proužky cibule.
Hovězí na černém pivě
Hovězí na černém pivě