• 4 hovězí plátky ze svíčkové
• 4 plátky prorostlé slaniny
• 1 menší pórek
• 2 lžíce másla
• olej na smažení
• olivový olej na potření
• francouzská hořčice
• 10 koktejlových rajčátek
• 1 větší mrkev
• 8 šalotek
• 2 menší cukety
• na omáčku: 150 ml masového vývaru + 100 ml suchého bílého vína + 1 plechovka loupaných rajčat + 1 lžička kukuřičného škrobu
• 1 lžíce sladkej sójové omáčky
• sůl
• pepř čtyř barev
Každý plátek masa potřeme olivovým olejem, hořčicí, osolíme, opepříme, položíme na něj kousek pórku, zabalíme do rolky, obalíme slaninou a do spirály svážeme potravinářskou nití.
Smažíme na oleji z každé strany asi 5 minut, potom vyndáme a uchováme v teple.
Na pánvi rozpustíme máslo a osmahneme šalotky, na kolečka nakrájenú cuketu, půlky rajčat a na plátky nakrájenou mrkev.
Opepříme čerstvě mletým pepřem a smažíme asi 10 minut.
Potom zeleninu vyndáme a necháme na sítku odkapat.
Do výpeku z masa vlijeme vývar, sójovou omáčku, loupaná rajčata a přidáme kousek másla.
Šťávu případně zahustíme škrobem rozmíchaným v 50 ml studené vody.
Před koncem vaření přidáme víno a dobře promícháme.
Podávame s bramborami, opečenou zeleninou a omáčkou.