Kuchařské recepty pro každého

Hovězí medailonky

Potřebujeme tyto suroviny:
4 hovězí plátky ze svíčkové
4 plátky prorostlé slaniny
1 menší pórek
2 lžíce másla
olej na smažení
olivový olej na potření
francouzská hořčice
10 koktejlových rajčátek
1 větší mrkev
8 šalotek
2 menší cukety
na omáčku: 150 ml masového vývaru + 100 ml suchého bílého vína + 1 plechovka loupaných rajčat + 1 lžička kukuřičného škrobu
1 lžíce sladkej sójové omáčky
sůl
pepř čtyř barev
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Každý plátek masa potřeme olivovým olejem, hořčicí, osolíme, opepříme, položíme na něj kousek pórku, zabalíme do rolky, obalíme slaninou a do spirály svážeme potravinářskou nití.
Smažíme na oleji z každé strany asi 5 minut, potom vyndáme a uchováme v teple.
Na pánvi rozpustíme máslo a osmahneme šalotky, na kolečka nakrájenú cuketu, půlky rajčat a na plátky nakrájenou mrkev.
Opepříme čerstvě mletým pepřem a smažíme asi 10 minut.
Potom zeleninu vyndáme a necháme na sítku odkapat.
Do výpeku z masa vlijeme vývar, sójovou omáčku, loupaná rajčata a přidáme kousek másla.
Šťávu případně zahustíme škrobem rozmíchaným v 50 ml studené vody.
Před koncem vaření přidáme víno a dobře promícháme.
Podávame s bramborami, opečenou zeleninou a omáčkou.
Hovězí medailonky
Hovězí medailonky