• 1 kg hovězí maso zadní
• 1/2 lžičky mleté skořice
• 7 kuliček nového koření
• hladká mouka
• 2 cibule
• 2 bobkové listy
• 1,5 citronu
• 150 g rajského protlaku
• mletý pepř
• cukr
• sůl
• olej
Hovězí maso očistíme a společně s jednou oloupanou cibulí, novým kořením a bobkovým listem uvaříme doměkka.
Vývar necháme vychladnout.
Druhou cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno.
Na oleji ji zpěníme, přidáme protlak, skořici a chvíli restujeme.
Podlijeme zchladlým vývarem a přidáme půlku odrhnutého citronu vcelku.
Zbylý citron vymačkáme.
Ve sklenici vody rozmícháme hladkou mouku a omáčku zahustíme.
Povaříme asi čtvrt hodiny.
Hotovou omáčku rozmixujeme nebo přecedíme přes jemné sítko.
Podle chuti rajskou omáčku osladíme, okyselíme citronovou šťávou a dosolíme.
Podáváme s plátky měkkého hovězího a s houskovým knedlíkem