• 400 g libového hovězího masa
• 200 g rukoly
• na marinádu: 3 lžíce balzamikového octa + 2 lžíce olivového oleje + 1 lžíce medu + sůl + 2-3 větvičky estragonu + 2-3 větvičky máty + 2-3 větvičky mateřídoušky + pálivá paprika
• 2 stroužky česneku
• olivový olej
• hrst pražených piniových ořechů
Hovězí omyjeme, osušíme a nakrájíme na asi 1 cm tenké nudličky, dáme do mikrotenového sáčku, přidáme marinádu, vypustíme ze sáčku vzduch, pevně ho zavážeme a uložíme do ledničky na minimálně 1 hodinu (čím déle, tím lépe).
Na pánev dáme pár lžiček oleje a na něm orestujeme podélně nakrájený česnek (asi minutu).
Pak jej vyndáme a v oleji orestujeme kousky masa z obou stran dozlatova.
K masu přidáme rukolu, přikryjeme pánev pokličkou a 2-3 minuty prohříváme.
Při podávání porce masa posypeme piniovými oříšky zlehka opraženými na oleji.