• 400 g zadního hovězího masa
• 200 g bílých fazolí
• ½l vody
• 500 g rajčat
• cibule
• stroužek česneku
• 2 čerstvé zelené feferonky
• 3 stonky čerstvého rozmarýnu
• 3 lžíce oleje
• sůl
• 50g hrubého celozrnného chleba
• 50g piniových semínek
• 50g másla
Fazole namočíme nejméně na 6 hodin do vody.
Pak fazole vaříme 45 minut doměkka.
Mezitím maso nakrájíme na kostky, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky, cibuli a česnek nasekáme, feferonky bez semen nakrájíme na nudličky, lístky rozmarýnu hrubě nasekáme.
Ve velkém hrnci rozehřejeme olej, přidáme maso a za stálého míchání ho prudce ze všech stran opečeme dohněda.
Maso vyjmeme, vložíme cibuli, česnek, feferonky a rozmarýn, zpěníme, až cibule zesklovatí,přidáme maso, rajčata, fazole, podlijeme vývarem z fazolí a osolíme.
Hrnec přikryjeme a vložíme na spodní lištu studené trouby.
Troubu zapneme na 180°C a pečeme 45 min.
Mezitím rozdrobíme chléb a nasekáme piniová semínka.
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme chléb a semínka a opékáme asi 10 minut.
Rozdělíme na maso a vše pečeme další 1,5h.
v odkryté nádobě, až jsou fazole i maso zcela měkké.