Kuchařské recepty pro každého

Hovězí maso na zázvoru

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g zadního hovězího masa
60 g slaniny
cibuli 60 g tuku
lžíci hladké mouky
sůl
zázvor
česnek
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Hovězí maso potřeme směsí soli, česneku a zázvoru, můžeme přidat i nepatrně mleté papriky, necháme chvíli rozležet a pak opečeme na tuku.
Zároveň necháme zesklovatět slaninu, přidáme cibuli, osmahneme, vložíme maso, podlijeme a dusíme v troubě pod pokličkou.
Podléváme horkou vodou a poléváme šťávou.
Měkké maso necháme zčervenat bez poklice, šťávu zaprášíme moukou, opražíme ji, podlijeme a dobře povaříme, až se tuk začne oddělovat.
Hovězí maso na zázvoru
Hovězí maso na zázvoru