• 500 g zadního hovězího masa
• 250 g žampionů
• půl balíčku zmrazené kořenové zeleniny
• 1 velká cibule
• 1 kelímek zakysané smetany
• 2 lžíce másla
• olej
• 2 dcl bílého vína
• sůl
• pepř
• 2 lžičky koření "divočina"
• 2 lžíce hladké mouky
• drcený kmín
Maso osolíme, okořeníme a opečeme i s cibulí na oleji.
Pak přidáme zeleninu, podlijeme vroucí vodou a za občasného podlití vodou a přelévání výpekem dusíme v troubě.
Ke konci pečení podlijeme vínem.
Houby očistíme, nakrájíme, osmahneme na másle a mírně osolíme a okmínujeme.
Měkké maso vyjmeme, výpek zaprášíme moukou, zapražíme, zalijeme vodou a smetanou, prošleháme a povaříme.
Pak přidáme houby a dochutíme.
Maso nakrájíme na plátky a v omáčce prohřejeme.
Podáváme s houskovými knedlíky.