Kuchařské recepty pro každého

Hovězí maso na žampionech

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g zadního hovězího masa
250 g žampionů
půl balíčku zmrazené kořenové zeleniny
1 velká cibule
1 kelímek zakysané smetany
2 lžíce másla
olej
2 dcl bílého vína
sůl
pepř
2 lžičky koření "divočina"
2 lžíce hladké mouky
drcený kmín
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso osolíme, okořeníme a opečeme i s cibulí na oleji.
Pak přidáme zeleninu, podlijeme vroucí vodou a za občasného podlití vodou a přelévání výpekem dusíme v troubě.
Ke konci pečení podlijeme vínem.
Houby očistíme, nakrájíme, osmahneme na másle a mírně osolíme a okmínujeme.
Měkké maso vyjmeme, výpek zaprášíme moukou, zapražíme, zalijeme vodou a smetanou, prošleháme a povaříme.
Pak přidáme houby a dochutíme.
Maso nakrájíme na plátky a v omáčce prohřejeme.
Podáváme s houskovými knedlíky.
Hovězí maso na žampionech
Hovězí maso na žampionech