Kuchařské recepty pro každého

Hovězí křenová roláda

Potřebujeme tyto suroviny:
1 velký plát hovězího zadního masa
400 g nastrouhaného křenu
125 g másla
200 ml smetany
1 cibule
2 lžíce hladké mouky
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Plát masa naklepeme a osolíme.
Nastrouhaný křen smícháme s máslem, rozetřeme na maso, to zavineme do rolády a převážeme nití.
V pekáči na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme roládu a za občasného podlévání horkou vodou dusíme.
Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme ve smetaně rozmíchanou moukou.
Hovězí roládu nakrájíme na plátky a podáváme s vařenými brambory.
Hovězí křenová roláda
Hovězí křenová roláda