• 600 g hovězího masa
• 500 g brambor
• 300 g cibule
• 250 g rajčat
• 300 g žampionů
• 1 červená paprika
• 1 žlutá paprika
• 1 mrkev
• 1/4 celeru
• 4 stroužky česneku
• sůl
• pepř
• 3 bobkové listy
• kmín
• majoránka
• pálivá paprika
• olej
Maso nakrájíme na kostičky a ve větším hrnci osmahneme na rozpáleném oleji.
Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, nakrájené žampiony a papriky nakrájené na nudličky, promícháme a krátce podusíme.
Pak přilijeme necelé dva litry vody, přidáme bobkový list, nové koření a přikryté pomalu vaříme (asi 1 hodinu).
Pak přidáme nakrájené brambory, mrkev a celer a vaříme, dokud zelenina není měkká.
Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na kostky, česnek oloupeme a utřeme nebo rozmačkáme.
Přidáme do polévky, dokořeníme mletým kmínem, majoránkou, pálivou paprikou, pepřem a solí a již jen krátce povaříme.
Hovězí gulášovou polévku podáváme s pečivem.