Kuchařské recepty pro každého

Hovězí guláš s jablky

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g hovězího masa
500 g jablek
250 g cibule
250 g mrkve
2 lžíce oleje
1 lžíce medu
1 lžíce rajčatového protlaku
2 stroužky česneku
500 ml masového vývaru
sůl
pepř
majoránka
1 bobkový list
citronová šťáva
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso nakrájíme na kostky, prudce opečeme na horkém oleji, přimícháme med a rajčatový protlak, přidáme očištěný prolisovaný česnek, bobkový list a vývar a dusíme asi 2 hodiny.
Pak osolíme a opepříme.
Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev pokrájíme na kolečka, přidáme k masu a dusíme dalších 30 minut.
Před koncem vaření přidáme na větší kostky nakrájená očištěná jablka a majoránku.
Nakonec guláš dochutíme citrónovou šťávou.
Hovězí guláš s jablky
Hovězí guláš s jablky