• 600 g hovězího masa
• 500 g jablek
• 250 g cibule
• 250 g mrkve
• 2 lžíce oleje
• 1 lžíce medu
• 1 lžíce rajčatového protlaku
• 2 stroužky česneku
• 500 ml masového vývaru
• sůl
• pepř
• majoránka
• 1 bobkový list
• citronová šťáva
Maso nakrájíme na kostky, prudce opečeme na horkém oleji, přimícháme med a rajčatový protlak, přidáme očištěný prolisovaný česnek, bobkový list a vývar a dusíme asi 2 hodiny.
Pak osolíme a opepříme.
Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev pokrájíme na kolečka, přidáme k masu a dusíme dalších 30 minut.
Před koncem vaření přidáme na větší kostky nakrájená očištěná jablka a majoránku.
Nakonec guláš dochutíme citrónovou šťávou.