• 600 g předního hovězího
• 225 g malých cibulek
• 3 dl hovězího vývaru
• 1,5 dl červeného vína
• 1 pomeranč
• 25 g sušených hub
• 225 g rajčat
• 1 lžíce cukru
• 1 lžíce másla
• 1 lžíce oleje
• 4 lžíce sekaného čerstvého oregana
Ve velké pánvi rozehřejeme olej, přidáme oloupané a rozpůlené cibulky a smažíme asi 5 minut dozlatova.
Pak je vyjmeme a uchováme teplé.
Do pánve přidáme hovězí maso pokrájené na kostky a za neustálého míchání osmahneme asi 5 minut, dokud nezhnědne, dáme zpět cibule a přidáme vývar, víno, oregano a cukr.
Vše dobře promícháme a směs přendáme do zapékací mísy.
Pomeranč oloupeme a jeho kůru nakrájíme na pruhy, dužinu na plátky a přidáme do zapékací mísy a pečeme asi 75 minut v troubě na předehřáté 180°C.
Sušené hřiby necháme nabobtnat 30 minut v misce se 4 lžícemi vody.
Rajčata spaříme, oloupeme a rozkrojíme na půlky.
Rajčata, hřiby a vodu, ve které byly hřiby namočené, přidáme do zapékací mísy a vaříme 20 minut, aby maso změklo a šťáva zhoustla.
Podáváme s vařenou rýží nebo s vařenými brambory.