• 600 g hovězího předního masa bez kosti
• 40 g slaniny
• 2 cibule
• 1 feferonka
• 150 g kořenové zeleniny
• sůl
• pepř
• 1 lžička sladké papriky
• 1 lžička tymiánu
• 1 hrnek vývaru
• 1 hrnek vína
• 2 krajíce chleba
• olej
Na 2 lžících oleje zlehka opečeme nakrájenou slaninu, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a osmahneme.
Pak přidáme zeleninu, orestujeme, přidáme kostky masa, nakrájenou feferonku a lehce osmahneme.
Osolíme, opepříme, posypeme lžičkou červené papriky a tymiánu, zalijeme horkým vývarem a vínem a dusíme do poloměkka.
Potom přidáme nastrouhané krajíce chleba a pozvolna vaříme, dokud maso nebude měkké.
Podáváme s chlebem, knedlíky nebo těstovinami.