Kuchařské recepty pro každého

Hovězí guláš na víně

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g hovězího předního masa bez kosti
40 g slaniny
2 cibule
1 feferonka
150 g kořenové zeleniny
sůl
pepř
1 lžička sladké papriky
1 lžička tymiánu
1 hrnek vývaru
1 hrnek vína
2 krajíce chleba
olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na 2 lžících oleje zlehka opečeme nakrájenou slaninu, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a osmahneme.
Pak přidáme zeleninu, orestujeme, přidáme kostky masa, nakrájenou feferonku a lehce osmahneme.
Osolíme, opepříme, posypeme lžičkou červené papriky a tymiánu, zalijeme horkým vývarem a vínem a dusíme do poloměkka.
Potom přidáme nastrouhané krajíce chleba a pozvolna vaříme, dokud maso nebude měkké.
Podáváme s chlebem, knedlíky nebo těstovinami.
Hovězí guláš na víně
Hovězí guláš na víně