• 500 g hovězí kližky
• 10 g sádla
• 1 cibule
• 2 dl světlého piva
• 3 lžíce strouhaného chleba
• pálivá mletá paprika
• sladká mletá paprika
• pepř
• sůl
• česnek
Na sádle usmažíme dozlatova drobně pokrájenou cibuli, přidáme naklepané na kostky nakrájené maso, osmažíme je a dusíme zvolna pod pokličkou do vydušení vlastní šťávy.
Potom vmícháme mletou papriku, po zpěnění hned zalijeme trochou vody, osolíme a dusíme.
Po chvilce přidáme strouhaný chléb, prolisovaný česnek, pepř, trochu piva a dusíme.
Guláš občas zamícháme a podlijeme pivem.
Na sádle zpěníme trochu mleté papriky, hned ji vmícháme do guláše a necháme přejít varem.
Na talířích guláš posypeme vytavenými kostičkami slaniny.