Kuchařské recepty pro každého

Houskové knedlíky

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g hrubé krupice
sůl
0,4 l mléka
40 g droždí
hladká mouka
1 vejce
200 g housky
50 g másla
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Z mléka, droždí a hladké mouky připravíme kvásek.
Housku pokrájíme na drobné kostky a osmažíme na másle.
Do krupice se solí postupně vmícháme vzešlý kvásek, vejce a vychladlou osmaženou housku, zpracujeme těsto a dáme 45 minut kynout.
Potom rukama namočenýma ve studené vodě vytvoříme čtyři šišky, vložíme do vařící osolené vody a vaříme 20 minut.
Hotové houskové knedlíky ihned nakrájíme kráječem nebo nití.
Houskové knedlíky
Houskové knedlíky