• miska mladých katmanek
• 1 vepřové koleno
• 3 vepřové nožičky
• sůl
• celý černý pepř
• nové koření
Vepřové nožičky očistíme, vložíme do studené osolené vody, přidáme lžičku kuliček celého černého pepře a nového koření a uvaříme doměkka.
V jiném hrnci dáme do vody koleno, osolíme, přivedeme k varu, přidáme černý pepř a nové koření a uvaříme do měkka.
Pak oboje uvařené maso scedíme (všechen vývar dáme do jednoho hrnce), obereme a umeleme.
Mleté maso dáme do vývaru, dochutíme, přidáme dosucha vydušené houby a varem vše redukujeme.
Až sulc bude na zkoušku mezi prsty klihovatět, sebereme přebytečnou mastnotu a necháme trošku vychladnout.
Sulc naplníme do studenou vodou vypláchnuté formy a necháme ztuhnout.
Houbový sulc podáváme třeba s octem, cibulí, špetkou mletého černého pepře a chlebem.