Kuchařské recepty pro každého

Houbové rizoto

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g rýže
300 g čerstvých hub
2 střední cibule
100 g mraženého hrášku
50 g strouhaného sýru
olej
sůl
nasekaná petrželka na posyp
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Jednu nadrobno nasekanou cibuli zpěníme na oleji.
Horkou vodou spaříme rýži, přidáme ji k cibuli, osolíme, zalijeme vodou a dusíme doměkka.
Mezitím na oleji zpěníme druhou, nadrobno nasekanou cibuli, přidáme na plátky nakrájené houby, osolíme a dusíme doměkka.
Hrášek krátce povaříme v osolené vodě.
Měkké houby a hrášek přidáme k hotové rýži, promícháme a krátce prohřejeme.
Při podávání houbové rizoto sypeme strouhaným sýrem a petrželkou.
Houbové rizoto
Houbové rizoto