Kuchařské recepty pro každého

Houbové knedlíky hrnkové

Potřebujeme tyto suroviny:
20 dkg čerstvých hub (nejlépe směs)
10 dkg slaniny
1 cibule
6 housek
5 dkg sádla
2 véjce
2 dcl mléka
sůl
pepř
zelená petržel
na zahuštění hrubá mouka a strouhanka
sádlo na vymaštění hrnků
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Slaninu nakrájime, rozškvaříme a na ní opečeme na kostičky nakrájené housky dokřupava.
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme očištěné nakrájené houby a dusíme je alespoň deset minut.
Vejce rozmícháme s mlékem, solí, pepřem a nasekanou petrželkou a zahustíme moukou a strouhankou.
Hrnky vymažeme sádlem, naplníme těstem do 2/3, dáme do pekáče s teplou vodou, přivedeme k varu a vaříme 30 minut.
Pak knedlíky vyklopíme a nakrájime.
Houbové knedlíky hrnkové
Houbové knedlíky hrnkové