• 20 dkg čerstvých hub (nejlépe směs)
• 10 dkg slaniny
• 1 cibule
• 6 housek
• 5 dkg sádla
• 2 véjce
• 2 dcl mléka
• sůl
• pepř
• zelená petržel
• na zahuštění hrubá mouka a strouhanka
• sádlo na vymaštění hrnků
Slaninu nakrájime, rozškvaříme a na ní opečeme na kostičky nakrájené housky dokřupava.
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme očištěné nakrájené houby a dusíme je alespoň deset minut.
Vejce rozmícháme s mlékem, solí, pepřem a nasekanou petrželkou a zahustíme moukou a strouhankou.
Hrnky vymažeme sádlem, naplníme těstem do 2/3, dáme do pekáče s teplou vodou, přivedeme k varu a vaříme 30 minut.
Pak knedlíky vyklopíme a nakrájime.