• 2 - 3 hrsti hub
• 2 brambory
• cibule
• mrkev
• petržel celer
• sůl
• pepř
• nové koření
• bobkový list
• majoránka
• olej
• kostka slepičího nebo zeleninového bujónu
Do hrnce dáme trošku oleje, na rozpálený olej vsypeme nadrobno pokrájenou cibuli, kousek mrkve, petržele a celeru (postrouhané nebo nadrobno pokrájené) a společně osmahneme.
Přidáme houby a ještě chvíli společně smažíme.
Pak přidáme studenou vodu, osolíme, přidáme 4 kuličky nového koření, 2 - 3 bobkové listy, brambory a zbytek kořenové zeleniny - vše pokrájené na kousky, a společně vaříme 15 - 20 minut.
Podle potřeby a chuti můžeme přidat bujón.
Před koncem varu opepříme, přidáme majoránku, případně dosolíme.
Pak z polévky vyndáme nové koření a bobkové listy a můžeme podávat.