• 1 kg tvrdých hřibů
• 400 g mletého masa
• 4 plátky šunky
• 2 cibule
• 2 stroužky česneku
• půl hrnku mléka
• 1 hrnek strouhanky
• 0,5 dcl mléka
• olej
• sůl
• pepř
• půl lžičky tlučeného tymiánu
• 2 lžíce nasekané petrželové natě
Houby očistíme a opatrně oddělíme nožičky od hlaviček.
Nadrobno nakrájenou cibuli lehce osmahneme na troše oleje, přidáme nakrájené houbové nožičky a usmažíme.
Pak přidáme mleté maso smíchané s rozdrceným česnekem, petrželenovou natí a tymiánem a dobře osmažíme.
Do směsi zamícháme strouhanku předem namočenou v půl dcl mléka.
Na dno ohnivzdorné misky dáme plátky šunky, na ně dáme mletou směs a vše přikryjeme houbovými hlavičkami.
Postup opakujeme, dokud nespotřebujeme všechny suroviny.
Zakončíme vrstvou hub, podlijeme trochou oleje a pečeme v předehřáté troubě 30 minut.