• 400 g kuřecích prsíček
• 2 větší cibule
• 1 pórek
• 1 kapie
• 8 středních žampiónů
• 3 malé konzervované feferonky
rajčatový protlak
• 1 dl červeného vína
• Tabasco - pepper sauce
• Heinz - Pimento sauce (pálivá omáčka)
• sladká paprika
• pálivá paprika
• černý pepř
• sůl
• olivový olej
Maso si den předem nakrájíme na proužky a naložíme do směsi z Tabasca, Pimento sauce, olivového oleje, pálivé papriky, sladké papriky a pepře.
Při přípravě jídla rozpálíme olej a orestujeme maso.
Po chvíli maso vyjmeme a dáme na teplé místo.
Druhý den v oleji orestujeme na kousky nakrájené feferonky a pak postupně přidáváme cibuli nakrájenou na lupínky, na proužky nakrájenou papriku , na kolčeka nakrájený pórek a žampiónky nakrájené na čtvrtky.
Osolíme, přidáme maso a rajský protlak, podlejeme červeným vínem a asi pět minut dusíme.
Podle potřeby případně ještě ředíme vínem, abychom dosáhli potřebné konzistence omáčky, podle potřeby dosolíme, případně dochutíme Tabaskem a Pimento sauce.
Necháme chvilku prolnout chuti a podáváme.