• 500 g vepřového plecka
• 350 g cibule
• 1 feferonka
• 2 stroužky česneku
• sůl
• pepř
• půl lžičky kmínu
• 2 lžíce sladké papriky
• 6 kuliček nového koření
• 1 větší bobkový list
• 1 lžíce rajčatového protlaku
• majoránka
• vývar
• sádlo
Cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme spolu s kmínem na sádle do tmavohněda.
Přidáme mletou papriku a maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla, pak zalijeme vývarem, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř a dusíme (asi 1,5 hodiny).
Až je maso téměř měkké, přilejeme podle potřeby teplý vývar a zahustíme mouku rozmíchanou ve vodě (guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí napovrch tuk).
Pomalu a nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice guláš velmi pomalu probublávat.
Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.