Kuchařské recepty pro každého

Hortobadské hovězí plátky

Potřebujeme tyto suroviny:
4 hovězí plátky
3 lžíce oleje
4 lžíce hladké mouky
stroužek česneku
mletá sladká paprika
cibule
rajčatový protlak
2 zelené papriky
3 rajčata
majoránka,kmín,sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Plátky na okrajích nařízneme, naklepeme a osolené obalíme v mouce.
V pánvi rozehřejeme olej, plátky po obou stranách prudce opečeme, vyjmeme je a dáme stranou.
Na oleji v pánvi zpěníme jemně nakrájenou cibuli,přidáme mletou papriku, kmín, majoránku, krátce zamícháme.
Přidáme protlak,krátce osmahneme, podlijeme a přidáme maso.
Dusíme zvolna pod pokličkou, mírně podléváme.
K masu přidáme na nudličky nakrájené papriky a spařená, oloupaná a rozkrájená rajčata.
Hortobadské hovězí plátky
Hortobadské hovězí plátky