• 900 g vepřového bůčku
• 300 g debrecínských párků
• 150 g škvařeného sádla
• 200 g bílých fazolí
• 200 g leča
• 200 g smetany
• 200 g cibule
• 60 g hladké mouky
• 30 g soli
• mletý pepř
• majoránka
• 1 bobkový list
• mletá paprika
• kmín
• česnek
Přebrané fazole vypereme a necháme namočené přes noc.
V téže vodě je druhý den uvaříme doměkka.
Bůček opereme, vykostíme a nakrájíme na kostky.
Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme dorůžova na 2/3 sádla.
Do základu přidáme nakrájené mao, osolíme, přidáme pepř a kmín, podusíme, mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka.
Pak přidáme mletou papriku, třený česnek a majoránku.
Maso promícháme s vařenými fazolemi, přimícháme lečo, přidáme smetanu rozšlehanou s hladkou moukou a za stálého míchání povaříme.
Při podávání klademe na každou porci opečený párek.