Kuchařské recepty pro každého

Horňácký guláš

Potřebujeme tyto suroviny:
900 g vepřového bůčku
300 g debrecínských párků
150 g škvařeného sádla
200 g bílých fazolí
200 g leča
200 g smetany
200 g cibule
60 g hladké mouky
30 g soli
mletý pepř
majoránka
1 bobkový list
mletá paprika
kmín
česnek
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Přebrané fazole vypereme a necháme namočené přes noc.
V téže vodě je druhý den uvaříme doměkka.
Bůček opereme, vykostíme a nakrájíme na kostky.
Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme dorůžova na 2/3 sádla.
Do základu přidáme nakrájené mao, osolíme, přidáme pepř a kmín, podusíme, mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka.
Pak přidáme mletou papriku, třený česnek a majoránku.
Maso promícháme s vařenými fazolemi, přimícháme lečo, přidáme smetanu rozšlehanou s hladkou moukou a za stálého míchání povaříme.
Při podávání klademe na každou porci opečený párek.
Horňácký guláš
Horňácký guláš