• 200 g čerstvých (nebo mražených) malin
• 0,5 l vanilkové zmrzliny
• cukr krystal
• 50 g másla
• 1 dcl Griotte
• 1 citron
Na pánvi rozpustíme kousek másla, přidáme dvě polévkové lžíce cukru a až cukr začne zvolna karamelizovat, pomalu, ale pečlivě mícháme, aby se nepřichytil (nenecháme jej dojít do tmavého tvrdého karamelu!).
Pak na rozpuštěný cukr nasypeme maliny a opatrně mícháme.
Přidáme čerstvou citronovou šťávou.
Až budou maliny horké, nalijeme na ně griotku, chvilku ohřejeme a sundáme z ohně.
V těchto fázích již mícháme opravdu opatrně, protože maliny jsou po rozehřátí měkké a nechceme z nich mít marmeládu.
Na porce zmrzliny nalijeme horké maliny a ihned podáváme.