• 750 g mletého hovězího masa
• 1 hlávka bílého zelí
• 2 cibule
• 3 lžíce rýže
• 3 lžíce vody
• 2 vejce
• 250 g konzervovaných rajčat
• 2 lžíce rajčatové šťávy
• 3 lžíce citronové šťávy
• sůl
• pepř
Ze zelí vyřízneme košťál, na chvíli ji ponoříme do vařící vody, pak ji z vody vytáhneme a odloupneme z ní jeden až dva listy.
Zelí opět na chvíli ponoříme do vařící vody a celý postup opakujeme, až máme deset až dvanáct listů.
Do mletého masa přidáme vejce, jednu nadrobno nakrájenou cibuli, nevařenou rýži, sůl a pepř a řádně promícháme.
Směsí naplníme zelné listy, převážeme je nití (aby se při vaření nerozpadly).
Do hrnce dáme trochu oleje a druhou nakrájenou cibuli a osmažíme ji do zlatova.
Pak přidáme rajčata, citrónovou šťávu, rajčatovou šťávu, vodu a cukr a přivedeme k varu.
Naplněné zelné listy vložíme do připravené omáčky a vaříme asi hodinu.