Kuchařské recepty pro každého

Hejk na šalvěji

Potřebujeme tyto suroviny:
4 porce hejka
100 g anglické slaniny
2 natvrdo vařená vejce
1 citron
1 červená paprika
3 stroužky česneku
sůl
mletá sladká paprika
lístky šalvěje
olej
alobal
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Rybu pokapeme citronovou šťávou a potřeme česnekem rozetřeným se solí.
Na rozehřátém oleji z obou stran opečeme.
Z dvojitého alobalu si připravíme čtyři čtverce, potřeme je olejem a na každý čtverec položíme jednu porci opečeného hejka poprášeného špetkou mleté sladké papriky.
Papriku očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na nudličky.
Anglickou slaninu také nakrájíme na nudličky.
Vejce oloupeme a nakrájíme na plátky.
Papriku, slaninu i vejce rovnoměrně rozdělíme na jednotlivé porce ryby, ke každé přidáme tři lístky šalvěje a alobal dobře zabalíme.
Zapečeme v troubě vyhřáté na 190°C asi 20 minut.
Hejk na šalvěji
Hejk na šalvěji