Kuchařské recepty pro každého

Hanácký biftek

Potřebujeme tyto suroviny:
vepřová krkovice
sůl
pepř
grilovací koření
chilli omáčka
šunkový salám
anglická slanina
sterilované lečo
tvrdý sýr
šlehačka
tuk
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Plátky masa lehce naklepeme, osolíme, opepříme a jemně potřeme chilli omáčkou.
Můžeme posypat i grilovacím kořením.
Plátky masa poklademe na vymazaný pekáč a na každý z nich položíme několik koleček salámu a plátky anglické slaniny.
Takto připravené maso zalijeme lečem, posypeme hrubě nastrouhaným sýrem a zalijeme šlehačkou.
Pekáč vložíme do předehřáté trouby a při teplotě 180°C necháme asi 50 minut dozlatova zapéct.
Hanácký biftek
Hanácký biftek