• 250 g kysaného zelí
• 150 g moravské klobásy
• 20 g sušených hub
• 100 g sušených švestek bez pecek
• 1 dl mléka
• 1 dl sladké smetany
• 1 velká cibule
• 20 g hladké mouky
• 20 g tuku
• sladká mletá paprika
• 1 bobkový list
Nakrájené kyselé zelí zalijeme vodou, osolíme, přidáme bobkový list a vaříme do poloměkka.
Sušené houby a švestky uvaříme každé zvlášť v co nejmenším množství vody do měkka.
Měkké houby a švestky i s vodou, v níž se vařili, přidáme k zelí.
Najemno nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme mletou papriku a mouku rozmíchanou v mléce a povaříme do měkka.
Nakonec přidáme na tenká kolečka nakrájenou klobásu a smetanu, podle chuti osolíme a necháme krátce přejít varem.