Kuchařské recepty pro každého

Hamburská vepřová kýta

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg vepřová kýta
50 g uzené slaniny
1 mrkev
1 petržel
2 sterilované kyselé okurky
1 cibule
2 lžíce sádla
sůl
pepř
drcený kmín
1 lžička mleté sladké papriky
20 g másla
100 ml kysané smetany
1 lžíce hladké mouky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
0čištěnou kořenovou zeleninu, okurky a slaninu nakrájíme na tenké nudličky.
Omyté osušené maso prošpikujeme střídavě nudličkami slaniny, okurek a syrové zeleniny.
Osolíme, opepříme, posypeme kmínem a na sádle prudce orestujeme ze všech stran.
Mírně podlijeme, přidáme zbylé nudličky slaniny, zeleniny, okurek, jemně nasekanou cibuli a ve středně horké troubě upečeme doměkka.
Během pečení průběžně podléváme vodou a maso potíráme rozpuštěným sádlem smíchaným s paprikou.
Upečené měkké maso vyjmeme a vypečenou šťávu povaříme se smetanou, do které jsme předem rozmíchali mouku a zjemníme máslem.
Podle potřeby rozředíme vodou.
Propasírujeme přes hustý cedník nebo rozmixujeme a nalijeme na porce masa.
Hamburská vepřová kýta
Hamburská vepřová kýta