• 500 gramů mletého hovězího
• 2 housky na hamburger
• 4 plátky kyselé okurky
• 4 plátky rajčat
• 4 plátky cibule
• olej
• sůl
• kečup
Mleté maso pečlivě zpracujeme, tak aby vznikla kompaktní směs.
Z ní vytvoříme dva tlusté hamburgery, které pomažeme olejem.
Grilujeme je celkem deset minut, v polovině grilování je otočíme a osolíme a opepříme (pokud nemáme gril, tak je můžeme usmažit na pánvi na dobře rozpáleném oleji).
V mezičase rozřízneme housky napolovic a na grilu krátce ohřejeme rozříznutou stranou dolu.
Na dolní část housky položíme salát, plátky rajčete, cibule a okurky, hamburger, namázneme ho kečupem a přiklopíme horní částí housky.
Místo/ke kečupu můžeme použít i majonézu nebo hořčici.