• 4 filety z halibuta bez kůže (po 200–250 g)
• na marinádu: 6 stroužků česneku nahrubo nakrájených + 1 lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru + 1 lžička čerstvých lístků koriandru + 3 lžíce cukru + 3 lžíce sójové omáčky + 3 lžíce suchého sherry + 3 lžíce olivového oleje + 1 lžička hrubé soli + 1 lžička černého mletého pepře
Rybí maso opláchneme a osušíme.
Česnek, koriandrové lístky, zázvor a cukr roztlučeme paličkou v hmoždíři nebo rozmixujeme.
Vmícháme sójovou omáčku, olej, sůl a pepř.
Marinádu naneseme lžící na obě strany filetů, přikryjeme fólií a necháme nejméně 30 minut v chladu uležet.
Během marinování rybu dvakrát otočíme.
Gril na rozpálíme na vyšší teplotu, rošt potřeme olejem a grilujeme 4–6 minut z každé strany, až budou obě hnědé a propečené (porce před obracením potřeme olejem).
Hotovou rybu poznáme tak, že ji stlačíme prstem, a dělí-li se na lístečky, je zcela propečená.