Kuchařské recepty pro každého

Hajducký zelný guláš

Potřebujeme tyto suroviny:
40 dkg uzeného bůčku
15 dkg debrecínské klobásy
60 dkg kysaného zelí
1 větší cibule
25 dkg kořenové zeleniny
2 lžíce sádla
sůl
1 lžíce mleté sladké papriky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na lžíci sádla dorůžova, přidáme kysané zelí a dusíme doměkka.
Uzený bůček uvaříme s očištěnou zeleninou.
Uvařený bůček nakrájíme na kostky, klobásu nakrájíme na tenká kolečka, obojí opečeme na zbytku sádla, přidáme mletou papriku, zamícháme, podlijeme, přidáme k zelí a chvíli společně dusíme.
Nakonec dochutíme solí.
Hajducký zelný guláš
Hajducký zelný guláš