• 4 menší vepřové řízky bez kosti na tenko naklepané
• 4 menší tenké plátky vepřových nebo jiných jater
• sůl a pepř
• 4 utřené stroužky česneku smíchané s trochou oleje na kašičku
• strouhanka podle potřeby
• 1 syrové vejce na obalení
• trocha posekané petrželky
• 1 malá cibule na jemno posekaná
• pikantní hořčice
• 4 vejce na volská oka
• trocha kečupu
• 4 snítky petrželky na ozdobu
Plátky masa a jater opepříme a potřeme kašičkou z česneku a oleje.
Můžeme nechat chvíli uležet, ale nemusíme.
Připravené maso obalíme ve strouhance a potom v trochu našlehaném vejci se solí a posekanou petrželkou.
Řízečky osmažíme po obou stranách na oleji.
Mezi tím na jiné pánvi usmažíme volská oka.
Osolíme je.
Usmažené řízečky poskládáme na talíře - jeden vepřový a navrch jeden játrový, potřeme je hořčicí, posypeme cibulkou a potom na ně položíme volské oko.
Na to doprostřed uděláme velkou tečku z kečupu a vše ozdobíme snítkou petrželky.
Přidáme oblohu, brambory a podáváme.