• 200g skopového masa bez kostí (přední
• odřezky)
• 40g slaniny
• 1 velká cibule
• malý kousek mrkve
• celeru a petržele
• 400g brambor
• 2 lžíce rajčatového protlaku
• mletá paprika sladká i pálivá
• kmín
• česnek
• sůl
• 1.5 l vody
• 2 lžíce sterilovaného leča nebo 1 rajče a 1 paprika.
Slaninu pokrájenou na kostičky rozškvaříme, a zpěníme na ní drobně pokrájenou cibuli.
Pak přidáme na malé kousky pokrájené maso a za stálého míchání osmahneme.
Až se maso vysmaží do tuku, vmícháme pokrájenou zeleninu, osmahneme ji a zaprašíme větší dávkou mleté papriky.
Necháme zpěnit, pak přidáme rajčatový protlak, smažíme ještě půl minuty, potom vše zalijeme vařící vodou a vaříme.
Když je maso téměř měkké, přidáme brambory pokrájené na drobné kostičky, sůl, kmín, lečo, utřený česnek a vaříme tak dlouho, až maso i brambory změknou.