• 750 g srnčí
• jelení
• daňčí nebo kančí zvěřiny (maso z plece)
• 100 g slaniny
• 200 g cibule
• sůl
• 10 g mleté sladké papriky
• trochu kmínu
• pepř
• majoránka
• 1 bobkový list
• 2 stroužky česneku
• lžíce octa
• voda na podlévání
• 20 g hladké mouky
• 1 l vývaru z kostky nebo z kostky masoxu
• 4 lžíce kečupu
• 4 lžíce bílého vína
• petrželka
Očištěné maso opláchneme ve vlažné vodě, nakrájíme na větší kousky a osolíme.
Slaninu nakrájíme na kostičky, v kastrole i rozškvaříme, osmažíme v ní jemně pokrájenou cibuli, přiložíme maso a rychle je na všech stranách opečeme.
Pak přidáme papriku a ostatní koření, rozetřeny česnek, ocet a za občasného podlévání vodou maso dusíme tak dlouho, až je poloměkké.
Šťávu necháme z větší části vysmahnout a zbylou s tukem zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, přidáme kečup, bílé víno a vaříme tak dlouho, až je maso měkké.
Hotový guláš podle potřeby ještě přisolíme a jednotlivé porce posypeme jemně nasekanou petrželkou.
Podáváme s brambory nebo chlebem.