Kuchařské recepty pro každého

Guláš ze skopového masa

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg skopové plece
sůl
120 g slaniny
100 g kořenové zeleniny
30 g fazolek
1/8 hlávky kapusty
zelena petrželka
celerová nať
40 g cibule
pepř
majoránka
paprika
kmín
malý stroužek česneku
300 g brambor
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Skopové maso opláchneme, osušíme nakrájíme na kostky a osolíme.
Slaninu nakrájíme na kostičky a v hrnci rozehřejeme.
Pak přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, fazolky, spařenou a nakrájenou kapustu, nasekanou zelenou petrželku a celerovou nať, pak přidáme nadrobno nasekanou cibulku, podusíme, přidáme osolené maso a chvíli dusíme.
Vše podlijeme vařící vodou nebo vývarem, posypeme paprikou, kmínem, majoránkou, přidáme utřený s troškou soli česnek a maso dusíme skoro do měkka.
Pak přisypeme k masu oloupané a na kostičky nakrájené brambory, přelijeme ještě trochou vody nebo vývaru a dusíme tak dlouho dokud brambory nezměknou.
Skopový guláš by měl být spíš řídší.
Guláš ze skopového masa
Guláš ze skopového masa