• 2 hovězí oháňky (cca 1,5 kg)
• 4 lžíce zralých rajčat
• 750 g mrkve
• 1 kg cibule
• 4 stroužky česneku
• 1 kg brambor
• 0,5 l bílého vína
• olej
• šafrán
• sůl
• pepř
Oháňky očistíme, nakrájíme na kousky a vložíme do hrnce.
Cibuli oloupeme, nakrájíme, osmahneme v hojném množství oleje, scedíme a přidáme k oháňce.
Přidáme také nadrobno nakrájený česnek, oloupaná а nakrájená rajčata, očištěnou a na kousky nakrájenou mrkev, pepř a trochu soli а osmahneme (asi 15 minut).
Potom přidáme víno, přikryjeme a pomalu na mírném ohni vaříme asi 2 hodiny, dokud není maso měkké.
Po uvaření necháme alespoň 2 hodiny odstát (nejlépe do druhého dne).
Guláš z hovězí oháňky podáváme se smaženými brambory.