• 1,5 kg brambor
• 400 g uzeného masa
• 5 stroužků česneku 1,5 dcl mléka
• 1,5 dcl oleje
• 3-4 lžíce hladké mouky
• sůl
• mletý černý pepř
• majoránka
• tuk na vymazání plechu
Do velké mísy nahrubo nastrouháme oloupané brambory (pustí-li moc vody, část jí slijeme), přidáme na kostičky pokrájené maso, olej, prolisovaný česnek, sůl, pepř a majoránku a promícháme.
Pak přidáme mouku a mléko a promícháme.
Směs dáme do vymazaného plechu, dáme do předehřáté trouby a pečeme při 220°C.
Až začne mít růžovou kůrku (po cca 30 minutách), stáhneme teplotu na 200°C a dopečeme (dalších 20-30 minut).
Porce gugly podáváme nejlépe s kyselou okurkou.