Kuchařské recepty pro každého

Gugla

Potřebujeme tyto suroviny:
1,5 kg brambor
400 g uzeného masa
5 stroužků česneku 1,5 dcl mléka
1,5 dcl oleje
3-4 lžíce hladké mouky
sůl
mletý černý pepř
majoránka
tuk na vymazání plechu
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Do velké mísy nahrubo nastrouháme oloupané brambory (pustí-li moc vody, část jí slijeme), přidáme na kostičky pokrájené maso, olej, prolisovaný česnek, sůl, pepř a majoránku a promícháme.
Pak přidáme mouku a mléko a promícháme.
Směs dáme do vymazaného plechu, dáme do předehřáté trouby a pečeme při 220°C.
Až začne mít růžovou kůrku (po cca 30 minutách), stáhneme teplotu na 200°C a dopečeme (dalších 20-30 minut).
Porce gugly podáváme nejlépe s kyselou okurkou.
Gugla
Gugla