• 4 větší silnější vepřové řízky
• 2 lžíce oleje
• 2 lžíce sojové omáčky
• sůl
• mletý pepř
• citron
• rajče
• 150 g drůbežích jater
• 10 žampionů
• 2 lžíce másla
• špetka římského kmínu
• sůl
• 1 lžíce nasekané petrželky
• 2 lžíce strouhanky
• 1 vejce
Nádivku připravíme tak, že drůbeží játra opečeme na másle se špetkou římského kmínu, při opékání je rozmačkáme vidličkou.
Promícháme, přidáme na plátky nakrájené žampiony a ještě 5 minut opékáme.
Pak osolíme, opepříme, přidáme petrželku, strouhanku a vejce, zamícháme a necháme ztuhnout.
Vepřové řízky naklepeme a nařízneme do nich kapsu.
Lehce osolíme a opepříme a volně naplníme nádivkou.
Uzavřeme jehlou, potřeme směsí oleje se sójovou omáčkou a pomalu opékáme po obou stranách na roštu asi 20 minut.
Přitom je potíráme směsí oleje se sojovou omáčkou.
Zdobíme citronem a rajčaty a podáváme s chlebem nebo hranolky.