• 18 malých chobotnic
• 2 lžičky nastrouhané kůry z dobře omytého citronu
• 1/4 hrnku citronové šťávy
• 1/4 hrnku olivového oleje
• 2 prolisované stroužky česneku
• 1/4 hrnku nakrájené petrželky
• 1 lžíce mleté sladké papriky
• sůl
K očištění chobotnic potřebujeme malý ostrý nůž, kterým odstraníme vnitřnosti buď jednoduše tak, že celou hlavu odřízneme, nebo ji pouze rozřízneme a vnitřnosti vyjmeme.
Odstraníme zobcovité čelisti a oči a chobotnice pečlivě omyjeme pod tekoucí vodou.
Chobotnice rozkrojíme na 2 nebo 3 kousky a odložíme.
V míse smícháme citronovou kůru a šťávu, olivový olej, česnek, petrželku a papriku, podle chuti osolíme.
Přidáme kousky chobotnice, zakryjeme fólií a necháme 1-2 hodiny marinovat.
Mřížku grilu lehce potřeme olejem, rovnoměrně na ni rozložíme kousky chobotnic a grilujeme při střední teplotě 3 minuty po každé straně, poléváme marinádou.
Podáváme teplé nebo studené.