Kuchařské recepty pro každého

Grilovaná vepřová žebírka

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg vepřových žebírek
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce medu
2 lžíce octa balsamico
2-3 stroužky česneku
1 lžička nasekaného rozmarýnu
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Lžičku oleje, sůl, pepř, utřený česnek, rozmarýn a několik kapek octa řádně rozmícháme.
Touto směsí žebírka potřeme, zabalíme je do alobalu a necháme v ledničce asi šest hodin uležet.
Zbytek octa, oleje a med promícháme.
Před grilováním žebírka potřeme medem a v průběhu grilování je při obracení také trochu potíráme.
Grilovaná vepřová žebírka podáváme s chlebem, hořčicí a křenem.
Grilovaná vepřová žebírka
Grilovaná vepřová žebírka