Kuchařské recepty pro každého

Grilovaná vepřová panenka s hruškovým pyré

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g vepřové panenky
1 plechovka hruškového kompotu
1 lžička solamylu
sůl
čerstvě mletý pepř
olivový olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Vepřovou panenku zbavíme šlach a zbytků tuku a nakrájíme jednotlivé špalíky (á 150 g).
Osolíme, obalíme čerstvě mletým pepřem a necháme 15 minut odležet v chladu.
Kompot slijeme a štávu z něj uschováme.
Hrušky dáme do kastrolku a ponorným mixérem umixujeme na pyré.
Pyré ohřejeme, do šťávy z kompotu vmícháme solamyl, pyré jím zahustíme a za stálého míchání povaříme.
Gril rozehřejeme na nejvyšší výkon.
Na pánev dáme olej a vepřové špalíky ze všech stran opečeme.
Přendáme na mřížku grilu a grilujeme z každé strany cca 3-5 minut podle výkonu grilu a výšky masa.
Na talíř nalijeme pyré a na ně položíme šikmo přeříznutý špalík panenky a podáváme nejlépe se šťouchanými brambory.
Grilovaná vepřová panenka s hruškovým pyré
Grilovaná vepřová panenka s hruškovým pyré