Kuchařské recepty pro každého

Gratinované brambory II

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg brambor
150 ml sladké smetany
150 ml smetany ke šlehání
125 g ementálu
2 stroužky česneku
máslo
sůl
mletý černý pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
V misce smícháme oba druhy smetany s prolisovaným česnekem.
Brambory nakrájíme na tenké plátky, poklademe je na dno máslem vymazané zapékací misky, osolíme a opepříme, zalijeme částí smetanové směsi a posypeme nastrouhaným sýrem.
Vrstvy opakujeme.
Zapékací mísu vložíme do předehřáté trouby a pečeme, až se na povrchu utvoří zlatohnědá kůrka ( asi 90 minut).
Ihned po vyjmutí z trouby teplé gratinované brambory podáváme.
Gratinované brambory II
Gratinované brambory II