• 1 kg brambor
• 300 g hladké mouky
• 2 vejce
• sůl
• 70 g másla
• červený pepř
• na omáčku: 200 g měkkého tvarohu + 150 g plísňového sýra + 1,5 dcl mléka + 1 svazek cibulky + 100 g stonkového celeru + 20g másla + sůl
Brambory očistíme a uvaříme domněka.
Potom je rozmačkáme, přidáme máslo, mouku, rozšlehaná vejce, dobře vymícháme a necháme vychladnout.
Na pomoučeném válu rozdělíme těsto na dvě části, z každé vyválíme váleček o průměru 3 cm, nakrájíme na kousky silné 1 cm a každý stiskneme zadní stranou vidličky.
Gnocchi vaříme ve slané vodě asi 2 minuty, potom scedíme, necháme okapat a na rozšlehaném másle mírně osmahneme.
Přendáme na talíře, polijeme omačkou a posypeme roztlučeným červeným pepřem.
Omáčku připravíme následovně: do mixéru dáme tvaroh, nastrouhaný sýr, mléko a rozmixujeme.
Cibuli a celer nakrájíme na plátky, osmahneme na másle, zalijeme tvarohovou směsí a za stálého míchání povaříme několik minut.
Nakonec podle chuti osolíme.