• 1/2 okurky
• 1/2 zelené papriky
• 1/2 kg rajčat
• malá cibule
• 3 stroučky česneku
• 3 lžíce oleje
• 2 lžíce octa
• 1 lžíce citrónové šťávy
• 2 lžíce rajského protlaku
• 1/2 l rajčatové šťávy
• sůl
• pepř
Do velké mísy dáme nadrobno nakrájenou okurku a zelenou papriku.
Rajčata, cibuli a česnek rozmixujeme, přidáme olej, ocet citrónovou šťávu, rajčatovou šťávu a rajčatový protlak.
Směs přidáme do mísy a promícháme.
Osolíme, opepříme a necháme v ledničce vychladit.
Před podáváním nakrájíme na drobno papriku, kroužky cibule a usmažíme nakrájený chléb na kostičky, na každý talíř dáme tuto zeleninu s chlebem a zalijeme vychlazenou polévkou.