• 100 g brambor
• 100 g mrkve
• 50 g celeru
• 50 g nakládaných okurek
• 25 g sterilovaného hrášku
• 150 g kyselých jablek
• 2 svazku pažitky
• šťáva z 1 citrónu
• 1 lžička octa
• 1 lžička plnotučné hořčice
• špetka cukru
• sůl
• pepř
• 100 g majonézy
Brambory uvaříme ve slupce (asi 15 minut), scedíme, ochladíme pod studenou vodou a oloupeme.
Mrkev a celer uvaříme samostatně v osolené vodě, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
Oloupané brambory, mrkev, celer, jablka a okurky pokrájíme na kostičky a přidáme okapaný hrášek.
V misce rozmícháme majonézu s hořčicí, octem, cukrem, kořením a solí a necháme odležet.
Pak přidáme k zelenině a promícháme.